Windows 8 är däremot en annan historia

juli 16, 2014 13:52 by Admin

Det var ett tag sedan jag skrev någonting sedan senast på den här bloggen. Tyvärr så har mycket annat i livet kommit i vägen, något som ofta är fallet. Att hitta tiden att lägga på att sätta sig ner i lugnt och ro framför datorn, kanske med en kopp kaffe och sedan berätta om intressanta saker är inte något som du alltid har tid för. Nu har det dock lugnat ner sig och jag tänkte att detta är ett ypperligt tillfälle att göra en kort uppföljning på mitt senaste inlägg som handlade om Windows 7. 

Dess efterföljare, Windows 8 har vart ute nu ett tag och är enligt många en riktig "hit-or-miss" - Antingen så hatar du det eller så älskar du det. Microsoft valde at bygga om den traditionella startmenyn som är älskad av många till något helt annorlunda som kan efterliknas vid en surfplatta på steroider. Jag har nu själv kört Windows 8 ett par månader och tänkte dela med mig av mina tanker och synpunkter kring det nya OS:et. Notera dock att det finns två större varianter av Windows 8, det finns det traditionella och 8.1. Jag har använt mig främst av 8.1 så jag kommer att berätta om enbart det. 

Om vi först dyker in i det som du som gammal hederlig datoranvändare förmodligen först kommer att märka så är det startmenyn.

Den nya startmenyn liknar en kolossal surfplatta och tar upp hela skrivbordet och ersätter startmenyn totalt. När folk tänker på Windows 8 så är det oftast denna bild som de får framför sig.

Själva menyn i sig och alla dessa appar som du ser framför dig nu kan du dock byta ut och ta bort helt om du vill så att menyn kan se ut på ditt eget sätt. Många av apparna som det kallas är dock helt meningslösa och det finns nästan alltid bättre alternativ att hitta på nätet på valfri nyhetssida. 

Mitt resonemang angående startmenyn (som egentligen är det mest intressanta att prata om när det kommer till W8) är att om du är en person som främst vill ha en snygg dator och samtidigt har såpass mycket datorkunskap att du vet skillnaden på data och dator så kommer du att kunna använda dig av Windows 8 utan problem. Jag personligen faller inom denna kategori och har inget emot startmenyn efter att jag använt det ett tag. 

Frågan är dock hur det står sig i jämförelse till sin populära föregångare, Windows 7?  W8 har ökat i användarantal men Fram tills för bara några månader sedan så började användarantalet stagnera. Kanske är detta för att det inte har marknadsfört tillräckligt, kanske för att människor helt enkelt kommit över hypen eller för att de bara inte anser att det är dags att uppgradera ännu.

En annan intressant anekdot är att det redan nu har läckts bilder på Windows 9. Dessa bilder är dock inte bekräfta som officiella så du får ta det med en nypa salt, hur som helst så har Microsoft valt att ta tillbaka den traditionella startmenyn igen. Är detta en ren slump? Det tvivlar jag på, om detta nu stämmer så är det ett tecken på att folk helt enkelt inte gillar den nya designen alls. 

Man vet ju dock inte om saker fungera innan man testar det antar jag.

Vad tycker ni? Diskutera gärna i kommentarsfältet nedan! 

Robin

 

 


Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: teknik, it, windows
Categories: Industri | IT | teknik
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 21. 2018 12:02